Post 1: Your mental island – ένα νησί στο μυαλό σου!Οι

Πάμε να φτιάξουμε ένα εικονικό sweetdreamιστικό νησί, όπου θα προτείνουμε νόμους, έργα, ό,τι τέλος πάντων προκύψει στους αύλακες του εγκεφάλου μας! Το Θεσσαλονήσι, είναι ένας κόσμος που οι εχθροί του θα το ονομάζουν ψεύτικο, αλλά θα αποδείξουμε ότι είναι πιο πραγματικός, από τον αληθινό! (ξεκινήσαμε με μία επιθετική δήλωση για να δημιουργηθούν εντυπώσεις!)

Το όνομα της ψηφιακής αυτής δημοκρατίας προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά αφορά όλο το γνωστό σύμπαν! Κρατάμε το όνομα γιατί η ιδέα γεννήθηκε εδώ (στη θεσσαλονίκη ντε), αλλά μέχρι εδώ! ΠΟΛΙΤΗΣ μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας εξωγήινος, αν έχει μάθει ελληνικά ή αγγλικά και μπορεί να διαβάσει αυτό το κείμενο!

Επειδή ο χρόνος σου είναι πολύτιμος, μπαίνω ευθείς αμέσως σε μερικές βασικές αρχές που στην πορεία μπορεί και να αλλάξουν! Λέω αρχές γιατί μόνο οι αρχές μπορούν και αλλάζουν, ένα τέλος ποτέ! (εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, δημοτικά τέλη κλπ)

Στο Θεσσαλονήσι λοιπόν:

-ΠΟΛΙΤΗΣ είναι όποιος το δηλώσει επώνυμα ή με nickname με σχόλιο σε αυτή τη σελίδα ή/και στη σελίδα του Θεσσαλονησίου, στο facebook!  Ιδιαίτερα εκτιμούνται οι ΠΟΛΙΤΕΣ που θα στείλουν μία φωτογραφία ή ένα βίντεο με δήλωση τους και τυπωμένη τη σημαία! Μετράει και το να φαίνεται η σημαία στην οθόνη ενός υπολογιστή!

-Το εδαφικό καθεστώς του Θεσσαλονησίου, είναι περίεργο, αλλά απλό! Ως έδαφος, χωρικά ύδατα και εναέριος χώρος του κράτους μας είναι ο χώρος που πιάνει ανα πάσα στιγμή ο κάθε ΠΟΛΙΤΗΣ! Είναι σαφές ότι οι ευτραφείς ΠΟΛΙΤΕΣ, εφόσον πιάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια, θα ονομάζονται επιφανείς! Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται σε κάποια φωτογραφία ότι βρίσκεται στο κτήμα του στη Θεσσαλονίκη, το Μόντρεαλ, την Ακτή Ελεφαντοστού ή στον αρκτικό ωκεανό! Όπου γης πατρίς!

-Ο κάθε ΠΟΛΙΤΗΣ μπορεί να προτείνει νόμους, μέτρα, έργα κλπ που θα ήθελε να σχύουν/πραγματοποιηθούν! Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν οτιδήποτε! (Από κυλιώμενα πεζοδρόμια σε μεγάλες πόλεις, μέχρι το να οριστεί δια νόμου το τετράγωνο σχήμα στα μπιφτέκια!) Οι προτάσεις θα συζητιούνται μέσω σχολίων – comments στο blog και στη facebook page! Μπορούν ακόμη να συζητηθούν σε βιντεάκια αναρτημένα στο διαδίκτυο, σε ραδιοφωνικές εκπομπές ακόμη και στην τηλεόραση! Στο τέλος όμως… ΔΕΝ θα λαμβάνεται καμία απόλυτως απόφαση! Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύσουμε την ψηφιακή μας δημοκρατία από νόμους οι οποίοι δε θα εφαρμόζονται! (ωστόσο όποιος θέλει να φτιάχνει στο εξής τετράγωνα μπιφτέκια, θα εμψυχωθεί να το κάνει!)

* Η σημαία του κράτους μας αγαπητοί ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ή εν δυνάμει ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, αποτελείται από ένα χρώμα που μας άρεσε (για να το αναπαράξετε είναι R-188, G-0, B-201 To ότι το green είναι στο μηδέν δεν πρέπει να το εκλάβετε επ ουδενί ως πολιτικό σχόλιο!) Ο κέρσορας δείχνει εσένα, τον ΠΟΛΙΤΗ!

Αυτά λοιπόν είναι η αρχή!  Οι αρχές όμως όπως προαναφέραμε αλλάζουν!

Και τώρα ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ της Δημοκρατίας του Θεσσαλονησίου!

Οι ονομασίες Θεσσαλονήσι – Thessalonisi έχουν κατοχυρωθεί με την υπ αριθμόν 8093 – 30/06/2010 πράξη στη συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης Ρωξάνη Καμπουράκη Αλιβάνη!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s